2012-01-16 229 views
食左咁多次buffet, 今次係第1 次食甜品 buffet~ 主題係"《香芒情濃》週日甜品自助餐" ~雖然我唔係特別好芒果, 不過d 甜品都ok 好味既~ 仲有少少熱食, 三文治, 沙律 同埋水果~熱食: 有4 款, 鮑魚北菇雞粥好好味!!! 炒麵都好味~~ 仲有炒飯& 時菜就冇食~甜品: 香橙焦糖燉蛋塊焦糖甜到苦... 芒果拿破侖d custard 好滑, d 酥皮又好香口, 好味~ 木糠布甸好好味!!! 燕窩楊枝甘露冇燕窩的.. 但味道都ok~ 燕窩香茅奶凍覺得好有薑汁味, 好好味~~ 香芒蛋白卷冇乜特別好味.. 朱古力熱情果慕絲蛋糕配芒果 入面d 朱古力mousse 好味~ 士多啤梨沙巴翁(第1 次食沙巴翁!!) 原來有d 酒味, 覺得唔係幾好食... 朱古力香蕉班戟 都幾好味~ 燕窩蛋撻都唔錯~ 燕窩芒果蛋糕下面既脆脆底好味~ 綠茶macaroon (第1 次食macaroon ^^!!!!!) 夠甜好好味!!! 燕窩蛋白球甜甜的, 都好好味~~ 芒果芝士蛋糕唔係我想像中的cheese cake... 其實只係mousse cake... 芒果士多啤梨乳酪, 我覺得上面o個

甜品: 香橙焦糖燉蛋塊焦糖甜到苦... 芒果拿破侖d custard 好滑, d 酥皮又好香口, 好味~ 木糠布甸好好味!!! 燕窩楊枝甘露冇燕窩的.. 但味道都ok~ 燕窩香茅奶凍覺得好有薑汁味, 好好味~~ 香芒蛋白卷冇乜特別好味.. 朱古力熱情果慕絲蛋糕配芒果 入面d 朱古力mousse 好味~ 士多啤梨沙巴翁(第1 次食沙巴翁!!) 原來有d 酒味, 覺得唔係幾好食... 朱古力香蕉班戟 都幾好味~ 燕窩蛋撻都唔錯~ 燕窩芒果蛋糕下面既脆脆底好味~ 綠茶macaroon (第1 次食macaroon ^^!!!!!) 夠甜好好味!!! 燕窩蛋白球甜甜的, 都好好味~~ 芒果芝士蛋糕唔係我想像中的cheese cake... 其實只係mousse cake... 芒果士多啤梨乳酪, 我覺得上面o個層食落似cream 多過yoghurt... 青檸布甸 麻麻地..~ 燕窩芒果椰汁西米露好香椰汁味好好味~!!! 大大個自己切的芒果mousse cake 味道都ok~ 仲有1 樣橘子啫喱, 不過冇興趣~

其他: 有蛋沙律三文治, 青瓜三文治, 蛋沙律多士, 青瓜鴨肉多士(食左呢個麻麻地~); 芒果配鮮蝦( 蝦肉鮮甜好味^^ ~~); 沙律菜; 水果見到有西瓜, 藍莓等~

總結而言, 雖然d 野食唔係樣樣都好味, 不過整體黎講都唔錯, 有d 仲好好味tim~
仲食左好多成世人第1 次食既野 (panna cotta, sabayon, macaroon!!!!!) 都算滿足左我呢個願望~
dessert bar 環境都好靜, 不過就覺得張枱(其實係茶几= =)太矮... 食得有d 唔舒服...
因為得好少人, 所以執碟都快. 但係有個~45歲 女waitress 冇乜禮貌...
原價$98, 再加一, 唔會有任何credit card/ VIP discounts, total ~$108, 還可以啦~
2012-01-15
$107.8 (Tea)
  • 鮑魚北菇雞粥
  • 木糠布甸