2019-09-09 268 views
睇番食評,去年八月第一次試這餐廳,當時還是新開業不久,食物還可,唯當時冷氣系統仍未搞好,邊食邊擦汗,怕熱既我,之後都唔敢再來! 今日同女兒出大圍市中心辦點事,又要煩惱吃甚麼好???經過美食市集,才想起未帶女嚟試過呢間,便提意嚟王牌冰室,起碼不用像樓下food court,買完飛,仲要罰企的去等食物嘛!我叫了個"常捌餐",有薑汁雞湯豬潤通粉(薑湯雖然未致於勁薑,但、薑味還可以的,豬潤焯得很嫩,入面剛好,唔會有唔熟的情況,我就幾鐘意喇),牛乳炒滑蛋+牛油厚多士+火腿(全部都正常,合格既),杯凍啡上檯時被赫一跳,咁多奶既?懷著忐忑心情搞勻杯啡,試飲一啖,有啡味,唔錯噃!! / 亞女叫了"午壹餐",叉燒牛乳炒滑蛋飯,我試了兩啖,滑蛋唔錯,叉燒ok,仲好大塊,整體上都不錯。凍檸茶正常。/ 兩人埋單$100元,咁既價錢,交到咁既功課,都算唔錯的了。/ 後話:今次入去呢間餐廳,冷氣充足,除了樓面反應慢了半拍外,與一年前相比,已有進步,可以再嚟。
2019-09-08
$50 (Tea)