2022-11-04 244 views
聽講依間經常好多人等位,港女我見到疏乎厘pancake好吸引咁,就同朋友喺星期一Tea time試吓,好快就有位😆 咁啱今餐order嘅野全部都係綠色hahaha!!➖💚 一番宇治抹茶麻糬梳乎厘班戟x抹茶醬 $138真係好好食!最好奇係上面好似冚咗張被咁,原來係相當煙韌嘅麻糬🤤🇸🇦🥞班戟蛋香味👍,鬆軟空氣感!伴隨嘅抹茶忌廉同抹茶醬都十分濃郁!清哂成隻碟😋➖💚 青醬雞肉燉飯 $138整體味道十分好,青醬香料味好正,加咗少少類似紅椒粉(?)喺面頭,味道更加提升咗❣️雞肉啱啱好唔會鞋,個人略嫌醬汁多得滯一pat pat 🙈➖🍵 Mango half and half Matcha Latte $52以杯飲品就冇預期咁好,本來都覺得應該唔夾,但都想試吓啦~最後飲咗確實唔太夾,芒果嘅味太搶,嘗試分開上下兩層飲,但抹茶嘅味已經唔突出,撈混直頭係芒果鮮奶🙂

💚 一番宇治抹茶麻糬梳乎厘班戟x抹茶醬 $138

💚 青醬雞肉燉飯 $138