2023-04-26
上個禮拜行過一間新開嘅食肆,見佢地方寬敞光猛,所以就扚起心肝去試吓! 呢間叫做”Space 閒聊”起初聽聞係做素菜嘅,不過睇落個menu又唔係喎,素同葷菜都有供應,而且似乎都有幾多選擇!全店連廚房有4,5個服務員,俾個menu我睇話落單要行出counter同埋要預先俾錢,而餐具都要自己去拎! 因為長洲似乎冇乜地方有burrito(墨西哥卷🫔)食,所以就決定試吓佢先!食物即叫即做,所以都要等咗約15分鐘. 個雞卷上到枱又幾對板喎,就係啲沙律同薯條都唔錯! 雞卷熱辣辣,雞肉tender and juicy, 好多cheese而且味道好好😋 $58包熱飲而凍飲加$3係合理,杯凍檸茶差啲滿到瀉! 我對呢個$61嘅午餐係滿意嘅👍🏼見到其他食客叫嘅意粉同湯,都係熱辣辣而且好香. 下次可以試吓!地方坐得幾舒服,雖然係半自助形式,但係服務員服務態度良好,咁似乎以後又會有多一個食晏嘅選擇! 因為佢哋供應早餐,所以唔做晚市收6:00pm, 逢星期二休息!