2016-02-06 1961 views
什菌闊條麵配芝士忌廉汁 $113.其實近期幾中意去觀塘工廈揾食 一黎都算近自己 🙈二黎觀塘冇咁多遊客冇咁逼 你懂的😂.今次決定去哩間食 可能又因為期望過高而失望.一入到去就有麵包食 用黑醋點黎食 其實幾欣賞有包食 不過凍冰冰真係麻麻地🙈 叫左唯一一個主食就係哩個意粉黎😕.個意粉其實份量得好少 而個感覺就係又咸又硬 硬係d意粉太硬 好似煮左一陣就上碟咁 其實我知正宗係硬身 但真係硬到好un胃 所以飽左😑芝士忌廉汁好咸 我諗d芝士粉太重手?連我朋友大愛芝士都覺得咸 所以d菇索晒d汁又係好咸😂 creamy都幾creamy既 不過我重視個味道同意粉既融合 即係天人合一既境界😬我覺得太重口味😑西班牙辣肉腸 $78.睇完份starter menu唔知叫咩好 樣樣都最低消費$78 就揀左個我至愛既腸😐結果我覺得好咸.其實仲有三塊麵包拌碟 不過侍應送上黎既時候就一野推跌哂上台 幾驚佢就咁執返落碟😂好彩重新烤過俾我 .第一啖入口就係 嘩 乜咁咸既❗️然後再咬既時候就係好難咬😓又咸又硬咁 可能真正既西班牙風味係咁⁉️不過我覺得肯定唔岩香港人口味😐 就算夾住個包黎食我都覺得好麻麻 仲好un胃.其實就算哩碟腸真
什菌闊條麵配芝士忌廉汁 $113
今次決定去哩間食 可能又因為期望過高而失望
西班牙辣肉腸 $78
其實就算哩碟腸真係好食我都唔覺得值$78 更何況係唔好食呢
炸意大利飯芝士丸 $88
雖然之前食既意粉同腸都唔岩我心水 但總算食到個係岩胃口既
意大利飯最大既分別係咬入口感覺到係一粒粒既 所以哩粒丸係做到我要求既野 而且仲有豐富既芝士口感✌🏻️丸上面沾滿芝士粉 但感覺唔會太咸
而橙紅色既醬汁完全將芝士丸既味道昇華 唔會覺得就咁食好dry ❗️反而價錢方面性價唔高 $22 粒我覺得真係貴左少少 但可以一試既
$150 (Dinner)