2022-05-26
路途遙遠咁入咗元朗,發覺某啲部分都真係幾鄉村下🤡。食咗木玥巷,應該係分店嚟嘅,屯門果間係元祖。🍜紅燒牛肉麵 $68食台灣野好似就應該要食牛肉麵 🤣🤣,餐廳又話係自己招牌,咁就揀咗呢個啦。🍲個湯底係同平時唔同,唔油膩唔係好濃,有淡淡嘅藥膳味,感覺有幾多層次,唔單調。粗身嘅麵煙煙韌韌幾好🍜,係我鍾意果種。但因為湯底係淡淡嘅,配搭粗身嘅麵唔係好夾🤓,個湯要濃味嘅先啱。牛肉好多好軟淋,唔係特別出色,不過一定夠飽🤡。蘿蔔清甜正嘅👍🏻。整體可以,但唔覺得係必食。🐣鹽酥雞 $46散叫咗一份鹽酥雞,因為好多人話好,又係menu到係唯一有寫住‘推介’嘅小食。真係好好味😋,個皮炸到好酥脆,熱辣辣🔥,入面嘅雞肉依然好嫩滑好多肉汁,夾埋個柚子汁食超正❗️❗️❗️🌶麻辣鴨血寬粉 $68有驚喜🥰,朋友叫嘅,試咗少少。好正呀啲鴨血同寬粉,兩個都滑嘟嘟,因為係麻辣,重口味正🤣🤣。小弟唔食得辣都食到,我諗唔係好啱果啲要求好麻辣嘅食客🧐🧐🧐🍹白桃桂花烏龍清茶 $36無叫到多人叫嘅水果茶真係伏咗😂,好淡,茶味🍵同白桃味都唔見得好出。🍹黑糖苿莉花茶冬瓜茶 $36朋友叫嘅,試過吓黑糖味好出,朋友力讚。***平日唔駛加一,星期六日同公
🍜紅燒牛肉麵 $68
🐣鹽酥雞 $46
🌶麻辣鴨血寬粉 $68
🍹白桃桂花烏龍清茶 $36
🍹黑糖苿莉花茶冬瓜茶 $36
朋友叫嘅,試過吓黑糖味好出,朋友力讚。
***平日唔駛加一,星期六日同公眾假期要。
💁🏻♀️服務可以,睇得出侍應有努力,但略嫌有啲經驗唔足,有少少嘢搞錯。可以改善下。
🌟如果就腳都可以試下,但唔覺得要特登去食,因為食物水準唔係超班,環境普通無得打卡又有啲逼🤓。不過價錢係幾實惠,而且味道唔錯。