2006-10-31 14 views
尋晚我同男友&佢friend一行三人黎酒樓晚鈙,有dpackage幾吸引,有湯加幾餸,唔同價錢,我地揀咗個HK$260既package,有一條清蒸石斑,燉湯一盅,小菜三個.知客小姐同我地講:<唔好意思三位,我地今晚d湯已經賣晒,換一個粟米魚肚羹或者換一個HK$58既小菜俾你地啊!>經我地三位既商議,都係要個小菜會好d:-一.檸檬芝麻蝦:酸酸地,好鬼正,d蝦又爽口喎.二.炒雜菌:三.雪菜翠瓜海蝦:翠玉瓜,好味,蝦有d爤;湯煮,賣相唔吸引.乾炒會好d.四.乳豬拼盤:乳豬,海哲,油雞,燒鵝,潮式鴨翼,不過不失.五.清蒸石斑:好大條啊!蒸熟咗d,好清甜.食晒枱面既食物之後,送上幾件西瓜,唔甜既.加埋d前菜,茶芥,埋單HK$325.

一.檸檬芝麻蝦:酸酸地,好鬼正,d蝦又爽口喎.
二.炒雜菌:
四.乳豬拼盤:乳豬,海哲,油雞,燒鵝,潮式鴨翼,不過不失.
五.清蒸石斑:好大條啊!蒸熟咗d,好清甜.