2022-05-21 364 views
今次去喺黃大仙北館商場入邊嘅一間素食店,採取嘅模式,係比較少有嘅中式素食放題,市面上一般嘅中式素食店都係散叫模式,款式種類亦唔多,但係依一間素食店,不單止種類多,食物質素亦非常高,價錢亦合理,大大推薦比各個年齡層嘅人去嘗試,尤其是年輕人,我相信會好容易接受得到。餐廳嘅食物數之不盡,例如有:茄子煲,咕嚕肉,炸魚塊,蘿蔔糕,上海粗炒,炒四季豆,椒鹽豆腐,冷盤,沙律吧,等等等等…..每一樣都做得好出色,因為事實上,煮素食嘅技巧甚至比肉食更加高,因為希望可以用純素盡量呈現到肉食嘅味道,當中嘅步驟亦非一般餐廳可以做得到,所以今次極力推薦大家去試一試,我認為係比較小眾但係又好值得保留嘅一間餐廳。我推介個糕點同豆腐雪糕,食唔停口。題外話,食完仲可以去隔離黃大仙廟參拜,有少少本地遊嘅感覺添。