2019-08-26 408 views
本身想食另一間米線但又無開, 唯有係附近搵搵有咩好食啦呢間係元朗都算係新開麵店, 見入面都好多人食又裝修又幾乾淨, 就決定試試佢啦!我地3個人都叫左唔同款的麵因為天氣好熱所以我就叫左佢地招牌撈麵加左豬耳同魚腐撈起的時候就覺得汁唔係好夠有少少難撈, 麵質都唔錯唔會太軟同太硬, 撈起黎都好食魚腐有一種雪完就放上黎的感覺, 食食下都有少少雪味豬耳就不過不失, 相比之下比魚腐好, 都有唔少配菜, 有芽菜蘿白同蔥我朋友都係叫左撈麵不過係麻醬汁, 相對之下呢個多汁好多同有味d餃子都唔係特別好好食, 腩肉都睇得出好鞋, 都唔係好入味最後一個就係湯味因為同行朋友話呢間係專門食湯麵所以就算好熱都要試試!湯味就比撈麵更加有味, 因為可以一路飲一路食!佢都係叫左腩肉, 不過呢個有湯一齊食無咁乾同鞋而米線都無撈麵個隻上海麵咁有咬口, 唔同既朋友都可以選擇自己鐘意的麵啦!總括來講, 我覺得就普通無咩特別好食的令我想返黎再食多一次
我地3個人都叫左唔同款的麵

因為天氣好熱所以我就叫左佢地招牌撈麵加左豬耳同魚腐
魚腐有一種雪完就放上黎的感覺, 食食下都有少少雪味
餃子都唔係特別好好食, 腩肉都睇得出好鞋, 都唔係好入味
湯味就比撈麵更加有味, 因為可以一路飲一路食!
佢都係叫左腩肉, 不過呢個有湯一齊食無咁乾同鞋
總括來講, 我覺得就普通無咩特別好食的令我想返黎再食多一次
2019-07-27
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$45 (Lunch)