2024-11-12 704 views
當年老婆有間舖頭喺好運中心賣時裝,轉眼都十年,今日同佢行街,成個商場都煥然一新,比起以前係新穎咗同光猛咗!行行吓見到有間二鍋頭,其實想試好耐,原來沙田都有分店,一於入去試吓先!坐低睇到餐牌就俾佢吸引住,二百幾蚊食到五種口味嘅煲,真係好啱我呢D想食唔同味道嘅為食鬼!酸菜魚係我至愛,近年香港都好多間,有D整得好酸,有D就好辣,呢度味道算適中,啱大家食嘅;火焰牛尾煲真係好啱打卡,唔只好睇仲好好食又夠腍;惹味雞煲就斬得較為細舊,食落唔使咁麻煩,味道ok;最正有埋羊腩煲,出面一煲都二百幾啦,呢度可以食埋,而且唔騷又夠腍又入味,好啱鍾意食羊嘅人;最後一定推薦呢個黑椒豬手煲,食到要encore兩次,你地試過之後一定同意,哈哈!食完五種煲仲覺得肚餓嘅仲可以打邊爐,有好多配料選擇,仲有飲品雪糕任飲任食,我就真係唔得喇,飽到捧住個肚腩走!

• 火焰牛尾煲
  • 羊腩煲