2017-06-06 196 views
好久無見朋友仔們,因為大家各有各忙, 近來whatsapps group相約出來飯聚一下,朋友仔揀左Oak Tree Ristorante團購.在5月27日,一行6位lady,拋下老公仔女, 晚上7點到達,當時已有一位外藉Live Guitar singer唱近外國民族歌, 未坐下,氣氛已感到relax. 餐廳都幾大,坐位都闊落,真舒適.由於我哋買了半價團購券,所以我哋可以叫多幾款食物來分享下. 2款套餐 (主菜牛柳配鵝肝, 豬肶配鵝肝)法式田螺蒜蓉包卡邦尼意大利粉(36個月醃制芝士)煙三文魚凱撒沙律心太軟及提拉米素芝士蛋糕全部食物都相當有水準, 份量亦大份及十足材料, 侍應服務亦好熱情.侍應在每枱客人面前即席制作卡邦尼意大利粉, 侍應見我哋咁好奇, 示意我哋可以出去拍照及試下玩, 佢教我用火槍燒融36個月醃制的芝士兜,另一邊相,佢就煮好意粉及煙肉,當芝士蓉了,就把意粉同撈起幾次,最後 加上少許胡椒香草TOPPING,就完成了我人生第一次自己制作的卡邦尼意粉,真是十分難忘的經驗. 意粉芝士味道很濃郁,口裡充滿芝士汁加上有些未蓉芝士塊, 感覺有點膩若大家喜歡聽著真人唱歌享受晚餐,的話 此

由於我哋買了半價團購券,所以我哋可以叫多幾款食物來分享下.

2款套餐 (主菜牛柳配鵝肝, 豬肶配鵝肝)

法式田螺

蒜蓉包

卡邦尼意大利粉(36個月醃制芝士)

煙三文魚凱撒沙律

心太軟及提拉米素芝士蛋糕

若大家喜歡聽著真人唱歌享受晚餐,的話 此店真是不錯的選擇,而且星期六都不太多人, 是十分適合自我放鬆LADIES  TALK的好地方.
2017-05-27
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
Celebration
Anniversary
  • 2款2人套餐 (主菜牛柳配鵝肝
  • 豬肶配鵝肝)
  • 卡邦尼意大利粉(36個月醃制芝士)