2022-05-26 66 views
通常食嘢有好多選擇,貴有貴好食,平也有平的樂趣,四處去食吓,也是享受人生?今次相約舊同事聊天,便選擇去茶餐廳去食港式下午茶。二時半到達,要排隊,也等了20分鐘才有位。我在這條街便行上行落,也見到有其他好幾間茶餐廳,但也沒有龍要排隊。坐下後.,看看餐牌便明白,下午茶餐,大約也有十款選擇,最平是廿幾蚊最貴也是42蚊左右,實在好平。我叫了一份瑞士雞髀/菠蘿油加熱鴛鴦,另一份是餐蛋治烘底加咖啡,最後一份便是薄牛肉餐加檸茶。味道都幾好,有港式茶餐廳的味道,同埋好大份好夠食。我們在哪裏聊天大約兩個鐘頭,冇人趕你走,幾好。茶餐廳中,這間好抵食,同那些大集團嘅茶餐廳相比,這間好得多。差不多的價錢,又同連鎖快餐店相比,味道就好得多了!
港式下午茶餐
港式下午茶餐