2021-06-06
616其實食左好多次 但之前冇影相( ´͈ ᵕ `͈ )堂食外賣一樣咁正分店亦都遍佈港島九龍新界而且岩曬食任食食到怕左想單叫高質牛嘅你 今次叫左5碟唔同部位 再加啲配菜人均就$2xx 大胃王/想再豐富啲就應該人均$300倒唔同部位嘅牛$48/$68一碟 稀有啲嘅部位就$68 我叫嘅都係$48但都已經好滿意(⌯˃̶᷄ ⁻̫ ˂̶᷄⌯)接下黎同大家介紹我愛嘅部位🤤´•ᴥ•`牛駝峰($48)牛駝峰係我每次必叫 牛味濃而且對我黎講油脂適中有少少脂肪油香又唔會太肥會有說明書講明每個部位淥幾多秒牛駝峰係8秒( ー̀֊ー́ )✧´•ᴥ•`橫隔肌($48)鍾意食偏瘦嘅會較喜歡橫隔肌 有位朋友正是咁嘅人 ٩(ˊᗜˋ*)و橫隔肌就係佢嘅最愛同必叫放心唔會韌 牛味亦同樣濃郁´•ᴥ•`澳洲和牛-內裙肉($48)呢個係第一次叫見到和牛都係$48所以就叫😂😂肉質唔算驚喜 但和牛味道係有嘅 的確同普通牛味會有分別 唔係掛和牛 賣牛肉🤡🤡´•ᴥ•`溶岩沙嗲湯底($78)沙嗲味 超級濃(´・ω・`)基本上娃娃菜一擺落去都超掛湯變到非常惹味每次就算幾飽我都要再掟稻庭烏冬落去 因為真係好夾好掛湯( ´͈ ᗨ `͈ )ノ但溫馨提示 可以叫
堂食外賣一樣咁正
分店亦都遍佈港島九龍新界
而且岩曬食任食食到怕左
大胃王/想再豐富啲就應該人均$300倒
唔同部位嘅牛$48/$68一碟
稀有啲嘅部位就$68
我叫嘅都係$48但都已經好滿意(⌯˃̶᷄ ⁻̫ ˂̶᷄⌯)
接下黎同大家介紹我愛嘅部位🤤
´•ᴥ•`牛駝峰($48)
牛駝峰係我每次必叫
牛味濃而且對我黎講油脂適中
有少少脂肪油香又唔會太肥
會有說明書講明每個部位淥幾多秒
牛駝峰係8秒( ー̀֊ー́ )✧
´•ᴥ•`橫隔肌($48)
鍾意食偏瘦嘅會較喜歡橫隔肌
有位朋友正是咁嘅人 ٩(ˊᗜˋ*)و
橫隔肌就係佢嘅最愛同必叫
放心唔會韌 牛味亦同樣濃郁
´•ᴥ•`澳洲和牛-內裙肉($48)
呢個係第一次叫
見到和牛都係$48所以就叫😂😂
肉質唔算驚喜 但和牛味道係有嘅
的確同普通牛味會有分別
唔係掛和牛 賣牛肉🤡🤡
´•ᴥ•`溶岩沙嗲湯底($78)
沙嗲味 超級濃(´・ω・`)
基本上娃娃菜一擺落去都超掛湯
變到非常惹味
每次就算幾飽
我都要再掟稻庭烏冬落去
因為真係好夾好掛湯( ´͈ ᗨ `͈ )ノ
但溫馨提示 可以叫鴛鴦沙牛湯底
有一半清湯好啲(∩´∀`∩)
因為今次個湯底食到最後有啲肥膩感( o̴̶̷᷄ ·̫ o̴̶̷̥᷅ )
有好多$68高價位稀有部位我冇叫到
大家有錢可以自行探索下
較瘦嘅匙柄同滑尾龍我都冇叫 因為我鍾意油脂香 但都聽過唔少食家推介呢兩個部位的(っ ॑꒳ ॑c)ワクワク