2022-07-12
好耐冇嚟過三聖食嘢啦,同老公揀咗呢間,差唔多20:00嚟到裏面坐滿晒人🫣職員話外面有位,咁我哋就坐外面,雖然係夜晚但係都好熱,但見到坐外面嘅都好多人,咁就算啦,心諗咁多人食,應該都唔會差嘅。我哋叫咗菠蘿咕嚕肉(我見呢個好多人食)豉椒炒蜆、椒鹽鮑魚同埋腐乳通菜。先講菠蘿咕嚕肉,咕嚕肉炸到外脆內軟,好香口,甜酸度啱啱好,而且菠蘿🍍好有誠意,用新鮮菠蘿,切完重擺得好靚,用火燒過更加香甜多汁。豉椒炒蜆呢個好有鑊氣,炒得好好👍🏻唔會炒到啲肉甩晒出嚟,蜆肉冇沙而且非常新鮮。椒鹽鮑魚,完全過晒口癮,非常香口,炸粉唔會太厚,薄薄一層上面鋪滿椒鹽,非常惹味,鮑魚唔靭,好食😋腐乳通菜好大碟,我哋兩個人食唔晒,可能我哋加咗個飯🤣 個飯要講一講,係我鍾意食嘅軟硬度,非常煙靭有咬口,粒粒分明,我成日覺得食海鮮小菜嗰碗飯好緊要🤭總結整體都唔錯,但下次一定要坐室內,夏天冷氣真係好重要🤣好彩叫咗兩支青島🍻🍻如果唔係真係會溶咗💦
我哋叫咗菠蘿咕嚕肉(我見呢個好多人食)
豉椒炒蜆、椒鹽鮑魚同埋腐乳通菜。