2021-10-26
聽講Mega Box 10日和號有折頭,壽司刺身小食仲做緊半價,心思思想去食壽司, 作為長期糧美, 咁抵當然要食, 地點又唔係遠。餐廳大, 座位間又寬闊, 大人細路一家黎食都坐我舒服。既然有半價, gam 就款款半價壽司都叫下喇! 吞拿魚壽司, 6吋長三文魚壽司、火炙左口魚壽司、油甘魚壽司、劍魚壽司同鰻魚壽司, 仲有唔同款式的軍艦, 海膽、三文魚籽、芥辣八爪魚等等, 件件壽司都即叫即握, 新鮮度已經100分!! Super.6吋長三文魚壽司夠晒肥美, 而且三文魚真係超長, 一件已經等如平時的兩件,好抵呀。帆立貝壽司, 鮮甜不在話下吧鰻魚壽司,以火烤輕輕燒過,香味令人食指大動。海膽軍艦,質感細膩,入口即溶香蔥吞拿魚腩碎軍艦吞拿魚腩夠肥美,粉粉嫰嫰嘅感覺,好味。火炙胡椒帆立貝比普通帆立貝 多了一層烤過的滋味,質素高。三文魚籽鹹香鮮甜 海水咸香在口裡爆發另外刺身叫咗三文魚, 油甘魚劍魚同帶子,三文魚刺身色澤鮮明,無一食落就知新鮮肥美,劍魚肉質堅挺光滑, 仲好鮮甜油甘魚 魚味濃,滿口甘香帶子肉質爽滑,食起來鮮甜美味另外仲叫左 都係半價的 章魚小丸子即叫即燒,一口size非常ok梅子青檸梳打同
帆立貝壽司, 鮮甜不在話下吧
鰻魚壽司,以火烤輕輕燒過,香味令人食指大動。
海膽軍艦,質感細膩,入口即溶
香蔥吞拿魚腩碎軍艦
吞拿魚腩夠肥美,粉粉嫰嫰嘅感覺,好味。
火炙胡椒帆立貝
比普通帆立貝 多了一層烤過的滋味,質素高。
三文魚籽
鹹香鮮甜 海水咸香在口裡爆發
另外刺身叫咗三文魚, 油甘魚劍魚同帶子,
三文魚刺身色澤鮮明,無一食落就知新鮮肥美,
劍魚肉質堅挺光滑, 仲好鮮甜
油甘魚 魚味濃,滿口甘香
帶子肉質爽滑,食起來鮮甜美味
另外仲叫左 都係半價的 章魚小丸子
即叫即燒,一口size非常ok
梅子青檸梳打同士多啤梨梳打都 清涼爽快。
呢間餐廳呢種質素呢個價位可以encore多幾次都無問題啊!