2009-05-01 74 views
lunch念住去食川居點知門口排左成10幾人,近近地就去隔離食巴沙,入去果時都只係坐左3~4成人.之前食過一次湯麵,記憶中還可以,但記得好細碗今次去食炒野,一個係特式炒米粉,另一個係炒福建麵.等左大約10分鐘.特式炒米粉就黎拉.未食就好明顯見到有一片蛋殼,有個豪子咁大.跟住炒福建麵都黎埋,同樣情況又係未食就見到有雞殼.好不幸,我叫既特式炒米粉梅開二度,食食下又發現多一片蛋殼.果時人唔算多,炒既人居然可以咁唔小心.街邊鋪都未必會發生咁既情況.講反d野食,福建麵 = 拉麵, 好似無炒既感覺.上菜時跟本有幾匙更份量既湯係到,簡水味重,d餸食落無咩味.特式炒米粉.特式既係有雞蛋殼.其餘感覺唔到有餸.d米炒炒到痴埋晒一pat pat咁~原全唔爽口.如果真係黎呢到,可以食湯麵,聞到人地果d係幾香.不過真係細碗,見到隔離台有2個大隻d既男人食左一碗唔夠食,要再叫多過炒羅白糕同炒米粉.佢地咁樣食個lunch就去左100蚊一個人其實個羅白糕只係一個小食既size.唔明點解佢可以當lunch set咁賣.埋單時,出去埋,但加一.我地有俾到加一服務費,但係佢無俾到加一既服務我地.坐低水都無杯.之後叫佢俾水.
lunch念住去食川居
點知門口排左成10幾人,
近近地就去隔離食巴沙,入去果時都只係坐左3~4成人.
之前食過一次湯麵,記憶中還可以
,但記得好細碗
今次去食炒野,一個係特式炒米粉,另一個係炒福建麵.
跟住炒福建麵都黎埋,同樣情況又係未食就見到有雞殼.
好不幸
,我叫既特式炒米粉梅開二度
,食食下又發現多一片蛋殼.

簡水味重,d餸食落無咩味.

埋單時,出去埋,但加一.
我地有俾到加一服務費,但係佢無俾到加一既服務我地.坐低水都無杯.之後叫佢俾水.應左句之後無下文.個服務費其實係for d咩野?

出到去之後見到原來呢到係位食家常去既地方.唔知佢去果時有冇俾蛋殼佢食.

定係佢d蛋殼其實真係食得既呢!!!!!!!!!!!?
ps: 走既時候仲見到川居好多人等梗位.
都幾大片的雞蛋殼
真係有常去?
2009-04-30
$52 (Lunch)