2023-05-18 16 views
在香港最流行嘅韓國美食就肯定是韓式, 同樣地, 韓式薄餅也有其特色之處, 這間以薄餅和烤雞為主打嘅韓式餐廳, 位於銅鑼灣登龍街, 店舖播著韓國流行音樂, 充滿韓風氣息。酸甜炸雞嘅炸雞外皮以薄薄嘅炸漿包着, 吃起來沒有油膩感。雞肉肉質嫩滑, 甜酸醬均勻地包着炸雞, 鬆脆又香口, 可口又開胃。蒜香大蝦扁意粉蒜片炒得很香口, 蝦肉爽脆, 扁意粉脫度啱啱好, 口感彈牙, 起來又唔會有肥膩感。泡菜魷魚卡邦尼意粉西式又帶有韓國風味, 卡邦尼意粉香濃幼滑, 充滿芝士鹹香, 加上酸辣嘅韓國泡菜和魷魚特別醒胃。 還有酥脆香口嘅炸魷魚, 魷魚本身厚肉有嚼勁, 配以惹味醬汁, 令人回味。一邊吃小食, 一邊飲汽水, 感覺都幾寫意。

酸甜炸雞炸雞外皮以薄薄嘅炸漿包着, 吃起來沒有油膩感。雞肉肉質嫩滑, 甜酸醬均勻地包着炸雞, 鬆脆又香口, 可口又開胃。

蒜香大蝦扁意粉

泡菜魷魚卡邦尼意粉