2021-05-22 203 views
聽說歌賦街尾有間隱世朱古力店,呢度既朱古力更摘下《環球郵報》全球五大朱古力既美譽,聽到呢度都已經好想試100%朱古力聞落好香香蕉既味道,飲落好苦好杰同好多泡,轉了豆奶後味道比牛奶更苦,平時我都習慣飲品走甜,咖啡既苦對我黎講係完全無問題,但呢杯100%朱古力既苦比起咖啡既苦係苦多好多好多倍74%朱古力聞落好香酒味,飲落甜感比100%多,以為杯朱古力會用沖咖啡既方式製成,但原來係將朱古力粉加奶攪勻,所以成杯都好多泡本身自己對朱古力飲品都無咩研究,但我就真係唔多鍾意咁苦咁杰黏住喉嚨既感覺,呢兩杯朱古力絕對係我既新嘗試,百貨賣百客,但唔好意思我真係唔識欣賞

100%朱古力

74%朱古力