2021-08-12 47 views
🥡特色椰香海南雞飯($43):小編好鍾意呢款紙盒包裝嘅飯盒,覺得外觀文雅,同時相對上環保。打開飯盒嘅一刻已經有一股香草甜味,左邊係飯以及雞塊,右邊就係一啲蘿蔔絲。- 用嚟點雞肉嘅醬汁都真係一絕,酸甜中有少許辣味,刺激味蕾嘅同事又唔會覺得辣辛苦,讚!- 讓小編最驚喜嘅係佢嘅飯,細嚼之下居然有一股斑蘭葉嘅香味? 越咬越香,係小編第一次知道嘅味道。真係有啲難形容,需要各位讀者親自試吓,真係好奇妙嘅味道~🍗藥膳醉雞配白飯($53):花雕酒味濃,雞肉滑嫩,配上香軟白飯正正好好。🥗秋葵($22):偏向爽脆的口感,沒有大眾一貫會想起的滑潺潺嘅口感。加上適量嘅甜豉油,相信係普遍大家都可以接受的口感和味道。小編尤其喜歡秋葵內的種籽,咬落去「卜卜」聲,有啲似咬開魚子咁,好過癮!🧆麻辣雞腎($28):呢個稍為雪一雪凍,變咗涼拌咁食仲正!麻有麻香,辣就少許(小編米線就食開中辣)。雪完之後,啲肉嘅口感變咗好煙靭,但筋膜位就會爽脆,呢個時候嚟一罐冰涼嘅啤酒,一絕!⚠️注意:整間舖頭嘅醬汁及餸菜做法都偏甜,即係辣中帶甜,鹹得來最後會回甜,小編個人就幾喜歡呢種做法~可可豬海南雞專門店 (北角)地址:北角炮台山麥連街1A

可可豬海南雞專門店 (北角)
地址:北角炮台山麥連街1A號寶榮大廈地下I號舖
電話:22426388