之前被呢間餐廳的糖果色心心牆吸引來過一次,今次見佢地新出左個下午茶set,以台式同法式fusion,賣相好精緻又可愛,一於再來試試!呢個tea set鹹點一共有成十款,而甜點就有4款,一向都偏好食tea set的鹹點多d,好難得呢個tea set係鹹點多過甜品,好特別😂👍🏻🌸Afterfloom Tea Set 🧡 鹹點鹹點有成十款,幾多款式,都好有台灣小食嘅元素mix入西式下午裏,好似鵪鶉蛋桃膠滷肉撻,迷你脆脆排骨漢堡包。好有新意,款式同食材選用亦好多,沙律、飯團、鬆餅、撻都有,好豐富!💗甜點甜點一共有4款,主要都係法式的,所以味道都較啱外國人口味,如閃電泡芙、冧酒可麗露,本身唔鐘意太甜,就覺得偏甜左d,但整體甜點賣相都好靚,尤其係個蛋白餅,有卡通做造型,不過公仔應該係隨機的,今次我地呢set就係貓貓🐱,非常可愛呢,啱啱打卡😝🍹特色飲品💗黑糖姜汁鮮奶配懸浮棉花糖鮮奶加入黑糖姜汁入落暖笠笠,加上懸浮嘅棉花糖好cute cute,配埋粉紅色杯更夢幻🥰🥰👍🏻🤎黑糖珍珠鮮奶茶相對比較普通,而且黑糖味不太出,不過珍珠都幾彈牙,不過不失啦😉

以台式同法式fusion,賣相好精緻又可愛,

🌸Afterfloom Tea Set

🧡 鹹點

💗甜點

🍹特色飲品

💗黑糖姜汁鮮奶配懸浮棉花糖
鮮奶加入黑糖姜汁入落暖笠笠,
加上懸浮嘅棉花糖好cute cute,
配埋粉紅色杯更夢幻🥰🥰👍🏻

🤎黑糖珍珠鮮奶茶
相對比較普通,而且黑糖味不太出,
不過珍珠都幾彈牙,不過不失啦😉

Type of Meal
Tea