2021-07-14
Dazzling Cafe📍銅鑼灣去過Dazzling Cafe嘅朋友都知道呢間餐廳嘅風格係有日系女僕風嘅感覺,餐廳唔少櫈都加咗對兔耳仔,裝潢好可愛。可惜餐具盒上面嘅紙巾喺坐低之前已經染有少許污跡,有少少影響觀念,如果安排客人入座之前可以check清楚就更加好。仲夏光芒蜜糖吐司 $118吐司配上咗蜜糖、芒果雪糕同埋芒果雪芭。值得一讚嘅係雖然全部配料都係甜嘅,但係配埋一齊一啲都唔漏,甜度啱啱好。芒果雪糕酸酸甜甜,配埋吐司一齊食超正。青醬奶油雞腿麵套餐 $120雞腿煎得啱啱好,切嘅時候仲有肉汁流出來。青醬嘅調味都好正,食落好有basil嘅香味。跟餐仲有一個沙律同一杯飲品, lunch嚟食呢個質素算係幾抵。愛民芒果烏龍冰茶 $48原本想叫少甜,點知店員話冇得少甜。嘢飲上到嚟雖然冇少甜到,但係佢嘅甜度啱啱好,同一般手調飲品嘅少甜其實差唔多。飲品入面有粒粒芒果肉,配上烏龍茶感覺好清新,好適合夏天解渴飲。
仲夏光芒蜜糖吐司 $118
青醬奶油雞腿麵套餐 $120