2018-10-14
星期六出想尖沙咀睇戲前想食lunch,見到呢間樓上餐廳好似幾cute咁就去睇睇有咩食😋以為係甜品舖,但原來都好多lunch set揀,啱哂本身麻麻地食甜品既男友🤣呢間餐廳喺service apartment既入口入,的確本身唔太吸晴上去。但一入到去就覺得佢裝修佈置到好homey,又有啲似cafe咁。佢以衫鈕為題,周圍都用鈕去佈置,好多打卡位🤗以為得個靚字、對食物唔算好期待。店員好細心咁介紹佢地既野食、推介我地試佢既海南雞飯🐥跟個雞湯同花茶餐飲都係80蚊,唔貴wow😯另外揀左日式咖哩吉烈蝦飯,店員就話呢個可以揀南瓜🎃湯或沙津。沙津同湯先黎,男友話個湯飛左啲油,有誠意既製作。沙津都好足料、有鴨胸肉🦆生菜同蕃茄仔🍅份量適宜。海南雞飯賣相好靚!首見先到佢啲雞、菜心同啲配菜都切得好靚同擺得好有心機👏🏼飯🍚一啲都唔會好油膩,但又有椰香同雞味,既好食感覺都好健康!而且冇骨海南雞都唔會好多肥膏🤣估唔到一間小小既樓上餐廳會有咁用心既製作!😋👍🏼日式咖哩吉列炸蝦🍤飯🍛都好食,個咖哩唔算好辣都好惹味,咖哩入面都有好多配菜,足料同有誠意之作!👏🏼炸蝦就有3隻,唔算好大隻但啲蝦肉都幾彈,製作認真😋本來跟餐都有個
本來跟餐都有個甜品,店員好貼心咁話如果想試餐牌既甜品可以照叫,唔食既跟餐甜品可以照減返錢👍🏼我地就揀左個富士蘋果撻
用皮切條再烤乾嗰塊「皮」好香脆,有肉桂味既蘋果🍎撻身果肉好香好juicy,仲有啲吉士醬、crumble同vanilla雪糕🍨,配搭得唔錯。不過crumble有啲甜同硬,如果可以再撈多啲餅、再鬆脆啲就更好。
整體黎講呢餐食得好滿意,食物製作用心、店員又好有禮貌👍🏼🤗🤗