2019-10-21
台灣過江龍 •🐰兔子兔子茶飲店🐰•這間分店有得坐、有得叉電, 仲有幾個靚靚打卡位。每杯飲品都會跟上一支可愛造型飲管, 可以拎住黎影相📷~ 今期有薯蛋頭先生主題crossover, 飲品以薯蛋頭先生杯承載着, 會跟上一支鬍子吸管, 用來影相打卡一流, 很可愛呢!店員亦給我一張貼紙, 要張貼紙上的眼、耳、口、鼻、鬍鬚貼紙貼上杯上面, 才會看到薯蛋頭先生的圖案。台灣高山水果茶 — 是店內的招牌水果茶, 裏面加入香橙和百香果, 味道鮮甜, 好fresh, 清新解渴。🍵日式京都抹茶鮮奶我呢個超級抹茶控表示飲完好滿足, 是我喜歡的抹茶牛奶味❤️ !用上京都抹茶粉和鮮奶沖調而成, 抹茶味濃郁突出, 奶味香濃, 口感順滑。亦可以加配紅豆以增添甜度和口感, 好好味~鮮奶系列裏面本身含2%煉奶, 個人建議可以選擇半糖。
🍵日式京都抹茶鮮奶
亦可以加配紅豆以增添甜度和口感, 好好味~
鮮奶系列裏面本身含2%煉奶, 個人建議可以選擇半糖。