2023-04-01 1436 views
落雨濕濕,不能去戶外活動唯有去cafe,做下貓奴🐱 今日去咗貓之茶房荃灣分店,地點十分方便, 地鐵站行過去都唔使10分鐘。黃昏時間去到,人流唔算多, 可以靜靜地同貓貓交流一下~ 始終貓同小朋友唔算好friend,所以入場之前店員都有好多提示,教小朋友點同貓貓相處,做一個合格嘅小貓奴😌入場前要消毒雙手同換紙拖鞋,確保場內清潔衛生! 入場之後,可以將個人物品放喺大膠袋入面。每張枱都放有一支貓棒可以同貓貓玩,但記住只可以大人用,小朋友未必控制到,所以小朋友唔可以玩!貓之茶房每個月都會捐錢俾流浪貓團體,每幫襯七包貓小食,佢地就會捐出一份俾流浪貓架,我哋都支持下,買咗一份貓小食餵貓貓。Café 入面有飲品同埋簡單小食,不過我哋掛住玩淨係叫咗飲品。呢度環境好乾淨舒服,摸住啲貓貓真係好療癒☺️☺️☺️除咗貓貓,呢度仲有書同唔同種類嘅broad game,大家可以一邊玩貓貓,一邊同朋友chill下。
落雨濕濕,不能去戶外活動唯有去cafe,做下貓奴🐱

2023-03-31