2015-02-18
逢年宵 銅鑼灣鐵定多人怕逼既我同媽媽上左去JP戲院入面既名珠城食野千揀萬揀 少人得尼又要價錢合理 就揀左別府等左3-4個字 侍應就帶我地入座 2人都係坐4人卡位 全程唔哂搭枱👍比左餐牌你就等你慢慢揀 揀好左就諗住禁鐘落單 點知禁左2次都無人理 忍唔住舉手 但啲侍應都扮睇你唔到 繼續直行直過終於等到有人尼落單 已經係舉左5分鐘手後既事 其中一個女侍應木無表情之餘比人感覺唔耐煩 拋低一句"嗌完啦嘛?"就轉身走救命我都係想食個飯姐 哂唔哂睇面色睇到咁之後等野食又等左接近15分鐘一個滑蛋豬扒丼 一個地獄拉麵(4椒)先講豬扒丼 滑蛋唔錯好香蛋味 豬扒就比較差喇😢或者係放左係滑蛋下既關係 上到枱已經淋哂 炸粉比較厚 豬扒亦overcook唉左啲相反地獄拉麵啲南蠻炸雞就比較好雖然都係浸到淋哂 但炸粉較薄 雞亦都比較嫩 拉麵彈牙但掛湯力一般 湯度辣得尼有啲咸 但過癮的(我算食得辣) 不過尼度既辣好足料 唔食得太辣既建議4椒以下最後加多左個推介炒野菜$38味道幾好 好有木魚味又唔太咸不過就只係得椰菜紅蘿蔔同青椒 多菇2超超超薄小片 一條似意外跌落尼既金菇菜同一條銀芽😨總括尼講 服務態度係令我抗拒再尼
怕逼既我同媽媽上左去JP戲院入面既名珠城食野
千揀萬揀 少人得尼又要價錢合理 就揀左別府
救命我都係想食個飯姐 哂唔哂睇面色睇到咁
之後等野食又等左接近15分鐘
一個滑蛋豬扒丼 一個地獄拉麵(4椒)
相反地獄拉麵啲南蠻炸雞就比較好
最後加多左個推介炒野菜$38
味道幾好 好有木魚味又唔太咸
總括尼講 服務態度係令我抗拒再尼食既最主要原因!(但是加一的)