2024-04-26
喺黄埔做完野,行咗去海濱長廊附近 ; 一間可以望到維港景色的西班牙菜餐廳✨️店內裝潢簡約但空間感十足我地襯未天黑,走去户外打卡,打卡當然要點番杯飲品襯托啦😜🍹🍸剛好是Happy Hour時段有 2For1點了2杯Mocktails🔹️Spring Garden 加了薰衣草與蝶豆花、葡萄柚、蘇打水、飲落甜甜地又好清新🌱🔹️Virgin Sagria 色澤鮮紅,入口香甜果味,還加了不少水果肉🍊🍎🍇餐牌dinner set都幾豐富又幾抵食但最終擇了散點🔹️Fresh Oyster 6pcs雖然生蠔望落不是很飽滿🦪但吃落好新鮮口感好爽,配旁邊倆款汁各有特色👍🔹️Steak Tartarer牛肉他他好鮮嫩,我地吃不停😋🔹️36 months lberico ham 36個月黑毛豬火腿🐷味道甘香, 有果香, 油脂分佈很好。 🔹️西班牙海鮮湯燉飯我地再加龍蝦半隻🦞價錢加多$138哩個海鮮湯燉飯吸收哂海鮮嘅鮮味,口感濕潤入味,海鮮有青口、蝦、帶子、蜆,龍蝦啖啖肉😋總括食物唔錯,整體環境氣氛都很好,店員友善,下次收工又多個Happy Hour好地方👍
剛好是Happy Hour時段有 2For1
點了2杯Mocktails
🔹️Spring Garden
加了薰衣草與蝶豆花、葡萄柚、蘇打水、飲落甜甜地又好清新🌱
🔹️Virgin Sagria
色澤鮮紅,入口香甜果味,還加了不少水果肉🍊🍎🍇
餐牌dinner set都幾豐富又幾抵食
但最終擇了散點
🔹️Fresh Oyster 6pcs
🔹️Steak Tartarer
牛肉他他好鮮嫩,我地吃不停😋
🔹️36 months lberico ham
36個月黑毛豬火腿🐷味道甘香, 有果香, 油脂分佈很好。
🔹️西班牙海鮮湯燉飯
我地再加龍蝦半隻🦞價錢加多$138