2020-12-12 929 views
如果大家冇食過咩叫做好味嘅叉燒,一定要嚟試吓呢間黃金燒味。佢最出名係肥窿腩叉燒,一啲都唔韌而且非常Juicy,叉燒入口即溶,好味到你唔信。除咗叉燒之外,燒排骨、燒鵝、生腸、燒腩仔等等亦相當有質素,係一間水準一流嘅燒味茶餐廳。另外,佢嘅例湯同普通茶餐廳嘅例水唔同,佢個湯飲落有少少藥材味,絕對係落足料。總括嚟講如果你同我一樣喺香港周圍搵緊最好食嘅叉燒,我肯定黃金燒味唔會令你失望。記住落單時一定要講係肥窿腩叉燒,因為個價錢會貴少少嘅,如果普通叉燒可能個口感會有啲唔同。如果覺得午餐太貴可以下午茶時段先去試,一樣有肥窿腩叉燒飯架。
2020-12-05
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$50 (Tea)
  • 肥窿腩叉燒
  • 燒排骨