🤤講起香港好食的生煎包 又點少得祥興記! 可能好多人都聽過, 但實在太好食, 忍唔住一定要同大家分享!😍可以話係暫時全港食過最好食又抵食的生煎包~ (如果大家有食過其他覺得好食的生煎包店, 可以同生煎包控既我地分享一下🤤🤤)係店內的玻璃窗可以見到係即包即煎, 保證新鮮製作!😎🔸招牌生煎包 ($32)有4件, 附送兩小盒醋同一盒豆瓣醬~份量適中, 已經好小口咬落去, 濃濃的湯汁就即刻爆岀黎😍 啜住個開口, 吸收曬D精華, 超鮮味~雖然係外賣返去食, 經過15分鐘路程, 但仲keep到溫度, 差d仲燙親😅 (大家食的時候都要小心點)豬肉陷好鮮嫩, 每個都皮薄底脆多汁, 真心無得輸!👍🏻👍🏻👍🏻🔹因為驚唔夠飽, 所以加左個 咖喱牛肉粉絲湯 ($29)牛肉都幾入味, 啖啖湯都充斥住濃濃的牛肉味, 咖喱都幾辣嫁, 食到要係甘狂飲水先得😂😂粉絲好彈牙, 份量原來一d都唔少, 變左食得太飽XD😂 如果自己1個食, 其實4-5個生煎包都夠飽的了👌🏻(❗️P.S: 呢到堂食係要企的, 無坐位提供, 幾時黎到都見到好多人排隊, 今次我地午市時來食, 已經要等十幾張飛, 等左20分鐘左右, 受歡迎程度可想而知
係店內的玻璃窗可以見到係即包即煎, 保證新鮮製作!😎

招牌生煎包

🔸招牌生煎包 ($32)
有4件, 附送兩小盒醋同一盒豆瓣醬~

咖喱牛肉粉絲湯

🔹因為驚唔夠飽, 所以加左個 咖喱牛肉粉絲湯 ($29)

(❗️P.S: 呢到堂食係要企的, 無坐位提供, 幾時黎到都見到好多人排隊, 今次我地午市時來食, 已經要等十幾張飛, 等左20分鐘左右, 受歡迎程度可想而知XD)

😋味道 9/10 😍回頭指數 10/10

🔴
2019-01-25
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch