2016-06-23 333 views
今日行過,見到台灣嘢眼前一亮,就走左入去食。我係台灣牛肉麵嘅fans,所以叫左古早牛𦟌麵。佢另外有清湯版,但我都係鍾意紅燒嘅湯。。第一啖先試湯,umm 覺得如果真係要同台灣比,佢係淡左一點,五香嘅味道唔夠重,湯可再煲濃郁點。。麵係用陽春麵,唔係太索到湯嘅味道,但牛𦟌幾好味,本來怕會好難咬,但係好林又無痴牙。。下次會試其他嘢珍珠奶茶都係偏淡少少。。可試其他嘢飲。。不過,題外話,做食客都要有品的,我頭先食食下遇到三個一齊嚟嘅女人,想我同另一邊個都係食到一半嘅女仔其中一個起身讓張檯俾佢一齊坐,講真,我未開始食有咩所謂,但已食到一半啦。。店員叫佢地分開坐住先,無可能叫我地食食下起身,佢話,咁我食第二間囉,店員無理佢,佢望下我個碗,見食淨一半就話坐低先啦咁,但坐低後又繼續講話唔明點解唔叫我地起身,起碼講多兩三次,終於我都忍唔住講,我食到一半妳覺得叫我起身無問題?我就得啦,食完咪俾妳囉。。果時,我嘢飲都未嚟,所以同店員講,我外賣杯罷啦,廢事阻住人地坐埋一齊😡😡,店員都笑笑之後整俾我。。我衰D 就唔出聲再慢慢飲埋杯嘢先起身,但廢事再見到佢個樣,所以起身走!做人做食客都不要太自私呀!

珍珠奶茶都係偏淡少少。。可試其他嘢飲。。

做人做食客都不要太自私呀!
2016-06-23
$54 (Lunch)