2020-11-01
因為疫情,好耐無出去食嘢(齊心抗疫呀ma),但琴晚因為家中老人家嘅老花眼鏡爛咗,唔盡快搞定,佢睇唔到手機我都會 Joe Yeung ka ma,所以就去咗 V-Walk諗住搞定副眼鏡,點知最後搞唔定,又搞夜咗,咁就外面食完先返屋企。一路行,見小富臨唔算好多人,咁就入去試下啦(平時行過好似都幾多人)見佢地收 10:30pm,諗住我地 9pm左右,食完馬上走都唔會比人燒X袋嘅。一坐底,馬上睇有咩食,前後 5分鐘內落咗單(前後都有同事經過,有介紹,禮貌幾好)。上菜都好快,上得 7788,同事都有好意地提醒,要唔要加嘢,廚房 last order之類。服務無問題。問題係菜式度,我地叫咗個 4人餐,後加個炒飯。前菜,甜品之類都無咩問題,係有2個平常嘅菜式嘅味道一 d都唔「平常」。酸菜魚太酸,太酸,太過酸;紅燒豆腐,個醬太甜。連我位咩都食嘅太太都話「好酸,好難食」可能真係阻人收工啦 😅😅
可能真係阻人收工啦 😅😅