2020-04-07
位於中環有92年歷史的殖民地西餐廳Jimmy's Kitchen,該餐廳快於4月13日結業,所以我地來最後朝聖!疫情下餐廳嚴守政府公佈的飲食業的防疫措施😷:入座前有量度體溫,不可超過一半入座率,食客枱之間有距離!幸好有book枱,見有臨時Walk In 客已被拒入🙈環境是懷舊英倫風,燈色較暗帶出情調,是想人少下吃高檔飯聚餐的好地方🍽🥂😋食物方面,餐包有三款選,不是暖暖的,感覺只是一般。同事說最好味是法包,我卻無選到😂選了Blackboard Menu 上的2-course 餐,比較有驚喜嘅是個前菜:Classic Tuna Nicoise Salad都算大碟, 吞拿魚加埋薯仔、豆、及烚蛋沙律,清新健康美味。主菜選了比目魚配流心蛋,比目魚煎得很香口,肉質嫩滑,份量較少覺得唔夠喉。 另外散叫了個羊扒份量足但比較騷,我個人就麻麻哋😂伴碟嘅薯仔較好味😁 洋蔥牛肉燴飯惹味,只是偏油😅飲埋杯熱咖啡☕,很完滿😌睇返Openrice食評,原來呢間嘅🔥火焰雪山及洋蔥湯好味,乾咖喱食物都出名。 希望仲有機會再來品嚐啦! 據說Jimmy's Kitchen會搬地方開新店, 好期待呀😍而現鋪裝修據說可留低俾下
洋蔥牛肉燴飯惹味,只是偏油😅
飲埋杯熱咖啡☕,很完滿😌
而現鋪裝修據說可留低俾下一手,希望儘快有人接手可延續甚至乎做得更好💪😏
#MagicCherry攻飲食 🍒🍽