平時好少會食到粵式菜 🥹今次咁岩經過佐敦有人介紹左間高質菜館 🌟而且人流十分之多☺️相信真係好吸到裝修都比較古色古香、傳統中式文化氣氛🌟椒鹽豬手 💰$46/隻拎上手果下好燙手 🔥即叫即整肉質超軟滑,油脂仲慢慢滲出黎軟骨位置又好有咬感 😻🌟即燒伊比利亞叉燒皇 💰$248肉感肥美,面頭蜜汁燒至焦脆脂肪比例平均,反而食完一舊會接住想繼續 😌🌟南非鮑魚啫啫雞 💰$498新鮮爽口大隻南非鮑魚 🥹 仲專登介左花 😍雞肉炆得超惹味😌 個煲上枱果陣非常熱辣辣 🌟糯米炒膏蟹 💰$568原隻超大膏蟹 😻 個蟹蓋連埋個身爆多膏超豐富,糯米飯底份量又多同時帶些小飯焦🥹食落唔會覺得好鹹,食完唔會覺得口渴 👍🏻指數:🐻🐻🐻🐻/4粒神燈海鮮酒家 (佐敦)📍地址:佐敦長樂街14-20號18廣場地舖及1樓☎️ 電話:28666177#香港美食#港島美食 #尖沙咀美食 #新界美食#九龍美食#啤啤遊食團#假日好去處 #港人推介美食 #相機食先 #香港美食打卡 #窮遊美食 #平民遊#粵菜 #海鮮酒家 #hkfoodblogger #foodie #hkfoodie #hkig #dinner #hksty

平時好少會食到粵式菜 🥹
今次咁岩經過佐敦有人介紹左間高質菜館 🌟
而且人流十分之多☺️相信真係好吸到
裝修都比較古色古香、傳統中式文化氣氛

🌟椒鹽豬手 💰$46/隻
拎上手果下好燙手 🔥即叫即整
肉質超軟滑,油脂仲慢慢滲出黎
軟骨位置又好有咬感 😻

🌟即燒伊比利亞叉燒皇 💰$248
肉感肥美,面頭蜜汁燒至焦脆
脂肪比例平均,反而食完一舊會接住想繼續 😌

🌟南非鮑魚啫啫雞 💰$498
新鮮爽口大隻南非鮑魚 🥹 仲專登介左花 😍
雞肉炆得超惹味😌 個煲上枱果陣非常熱辣辣

🌟糯米炒膏蟹 💰$568
原隻超大膏蟹 😻 個蟹蓋連埋個身爆多膏
超豐富,糯米飯底份量又多同時帶些小飯焦🥹
食落唔會覺得好鹹,食完唔會覺得口渴 👍🏻

指數:🐻🐻🐻🐻/4粒

神燈海鮮酒家 (佐敦)

📍地址:佐敦長樂街14-20號18廣場地舖及1樓
☎️ 電話:28666177

#hkfoodblogger #foodie #hkfoodie #hkig #dinner #hkstyle #852
#bearbeareat
#bearbeareat佐敦