2019-02-05
二月係我既生日月,所以呢排都瘋狂食西餐😆今年正日就book左愉景新城地下既一間西餐廳🍴近近地咁好方便👍🏼呢間餐廳既環境都好好,裡面都好有氣氛!我同屋企人就叫左個Dinner Set D 炭燒穀飼澳洲肉眼牛扒伴薯菜🤣仲叫多左個炭燒紐西蘭羊鞍扒配紫蘇蜜糖醬😋而呢到既薯菜可以揀要粗薯條、鮮薯蓉或者焗薯!因為羊鞍扒個個本身唔係Set黎既,但我地都加左$38改轉套餐,咁大家都可以有餐湯同餐飲😎🎈炭燒穀飼澳洲肉眼牛扒伴鮮薯蓉個肉眼牛扒我地叫左六成熟,肉質都淋既!至於醬汁我就揀左牛肝菌汁,但略嫌個醬汁唔係好夠惹味,所以食落個味道就唔算好出🙈而鮮薯蓉整得好重忌廉味,我個人就比較鐘意呢啲忌廉味,就覺得幾好食👍🏼但我屋企人就麻麻地,食幾啖就會好快覺得好漏咁🤔-🎈炭燒紐西蘭羊鞍扒配紫蘇蜜糖醬呢個羊鞍扒既份量都幾多,好似都有四件🙈我地就叫左七成熟到,因為羊都係熟少少好啲😳屋企人大讚呢個好食,好有羊味但又唔係好羶!-整體來說我覺得係可以再encore的😊因為我見人地叫pasta個種都好似好好味咁😍所以下次我都要試下呢度既pasta🥳話唔定係會有驚喜的😇
🎈炭燒穀飼澳洲肉眼牛扒伴鮮薯蓉
🎈炭燒紐西蘭羊鞍扒配紫蘇蜜糖醬