2022-05-22 83 views
朋友最近搬咗去御海灣,佢話屋企樓下新開咗好多嘢食,之前食過呢間<百芳池上便當>覺得唔錯,買番嗰便當去佢屋企慢慢食先嚟過肉燥滷雞翼乾拌麵,肉燥軟腍入味,味道非常濃郁惹味,同撈麵一齊食味道好夾,滷蛋滷到淺褐色,蛋白充滿韌勁彈性,雞翼大隻之餘滷得入味又唔會太鹹另一份點咗香酥炸雞脾便當,炸雞脾新鮮炸起,塊皮真係好脆,肉質都好鮮嫩,而且仲分開裝,保持酥脆。除咗雞脾之外,仲有滷蛋半隻、粉絲、粟米、娃娃菜和榨菜粒,整體份量好足,食每啖飯都有料飲品方面揀咗2杯珍珠奶茶,珍珠彈牙有嚼勁,軟硬適中,果然有台灣珍珠奶茶的質素來緊又到端午節可以買隻台灣粽應下節

來緊又到端午節可以買隻台灣粽應下節