2021-11-16 275 views
原來旺角T.O.P. 商場地庫有個food court, 行左一圈,發現有間台式餐廳,叫做古早台屋,見到餐牌十分吸引,決定lunch就食呢間😋拿拿林搵咗位之後,就過嚟櫃檯order食物,餐牌係櫃檯一目了然,方便大家order,我地攞咗飛之後就企埋一邊等叫號碼拉。我地叫左: 滷水雞翼肉燥拌麵肉燥拌麵好足料,上面超多肉燥。仲有好多配菜:半隻滷水蛋,紅白黃蘿蔔,車厘茄同菜。平時食開既肉燥較多肥肉,感覺較肥膩,但今次主要瘦肉較多,十分滿意。滷水雞翼比較入味,但稍嫌凍左小小,如下次熱辣辣上較為加分。酥炸豬扒肉燥飯配菜同肉燥拌麵一樣,但轉左係飯底,味道都唔錯。上面既酥炸豬扒非常香口,仲要係大大件,食落外脆內軟。因為跟餐可以半價加配野飲,我哋就叫左凍黑糖珍珠芋泥鮮奶同熱珍珠奶茶。凍黑糖珍珠芋泥鮮奶超大一杯,勁邪惡。一吸,口裏充斥住滿滿既芋泥香,口感仲非常順滑。仲要成口珍珠,十分有咬口。熱珍珠奶茶都吾差,滿滿奶茶香味,都係令人飲吾停口!今餐價錢合理,出餐又快,野飲又足料,值得一來😋👍

我地叫左:
滷水雞翼肉燥拌麵
滷水雞翼比較入味,但稍嫌凍左小小,如下次熱辣辣上較為加分。

酥炸豬扒肉燥飯

熱珍珠奶茶都吾差,滿滿奶茶香味,都係令人飲吾停口!

今餐價錢合理,出餐又快,野飲又足料,值得一來😋👍

2021-11-09
Type of Meal