2024-08-23
早排睇YouTube見到有人介紹呢間鍋霸任食火鍋,主打無限時嘅火鍋放題,真係啱晒一大班人嚟食,睇YouTube講聽講佢哋廚師又去台灣嗰度攞貨同埋做咗正宗台灣嘅火鍋料出嚟,所以今次特登嚟試吓!一入到去店員幾好服務,因為嗰日唔算話好爆,我哋兩個人店員都安排咗四人位俾我哋💪湯底非常多選擇除咗一般嘅麻辣或者普通嘅湯底之外,仲有芫荽湯等等餐廳分咗三個價錢,個分別係唔同肉嘅質素,不過就算係最平嘅A餐美國最高級別嘅prime 牛肉,所以我哋今日就叫咗個A餐😋湯底嗌咗鴛鴦鍋麻辣番茄鍋采用新鮮番茄作為湯底,加入辣椒、麻油等調味料,調製出濃郁而爽口的麻辣鮮香湯底。湯頭酸甜微辣!沙茶牛肉鍋沙茶醬為湯底,加入精選牛肉熬煮而成。湯底濃郁醇厚,帶有微微的香辣,而且裏面有好多舊牛肋條炆到最後非常入味,除咗牛肉之外亦都有雞肉版本嘅選擇。火鍋料Prime 牛肉優質肉質牛肉,切片後入鍋,吸收湯汁後口感鮮嫩多汁。最平嘅價錢都食到咁嘅牛肉,算係幾抵食。自家製手工香菇雞軟骨水餃餃子皮handmade,內餡以新鮮雞肉和香菇等食材製成,口感鮮嫩多汁,有大量雞軟骨,增強口感😀蝦滑和墨魚滑都非常唔錯,溝粉嘅比例唔會太高,能夠在湯汁中迅
湯底嗌咗鴛鴦鍋
麻辣番茄鍋
沙茶牛肉鍋
火鍋料
Prime 牛肉
自家製手工香菇雞軟骨水餃
蝦滑和墨魚滑
都非常唔錯,溝粉嘅比例唔會太高,能夠在湯汁中迅速吸收風味,口感滑嫩鮮香。
白鱔片
新鮮的白鱔切成薄片入鍋,能夠快速吸收湯汁,口感滑嫩爽脆
脆鯇魚片
采用鯇魚肉切片都非常新鮮。
台灣麵
自己用牛骨精華湯底加蕃茄製成,簡直正過出面賣嘅牛肉麵!🤣
最後仲有我最愛嘅Dreyer's雪糕揀🤤🤤