2021-12-14 60 views
深水埗最出名就係電腦零件,平時都好少嚟深水埗,今日買完電腦配件之後就睇吓附近有乜嘢好食,俾我發現呢間台式嘅牛肉小店喺門口個午餐餐牌已經見到好多選擇加$15仲有小食跟埋,午餐可以連埋一杯餐飲,相信一定食到飽飽叫左個L2 招牌牛筋牛肉麵, 加$15 仲有個小食我揀咗三粒花枝丸配埋杯凍奶茶都係加兩蚊性價比極高,牛筋做到非常彈牙牛肉食入口度好林身牛肉做到非常入味我覺得最重要個湯底牛肉味非常濃郁夠凍冰冰嘅天氣能夠食碗熱辣辣嘅面,真係非常滿足,麵質入口非常彈牙啱晒我口味,又有口感入面仲有一舊非常大嘅蘿蔔做到好林身,又夠甜,吸埋啲牛肉湯嘅味道令到蘿蔔更加好味鮮甜加配嘅三粒花枝丸上面放有一些椒鹽味道更加突出,剛剛炸起,外面仲好脆口得三粒真係唔夠喉餐飲仲可以免費飲奶茶不過凍飲就要加兩蚊奶味非常濃郁茶味又足夠非常滿意$29叫咗個魷魚鬚,份量雖然不太多但係味道調校得非常好下面仲放有幾粒豆卜,完全吸晒咖喱汁啲味道,魷魚鬚做到非常爽口彈牙L3鹽酥大雞扒$58份量非常多雞皮非常脆,肉質依然係嫩滑,juicy , 完全唔會乾身,飯上面仲放咗好多魯肉碎,連埋啲飯一齊食,都會食多啲餐飲加$15就可以揀一杯抹茶鮮奶綠有好
喺門口個午餐餐牌已經見到好多選擇

配埋杯凍奶茶都係加兩蚊
性價比極高,牛筋做到非常彈牙牛肉食入口度好林身
牛肉做到非常入味
我覺得最重要個湯底牛肉味非常濃郁夠
啱晒我口味,又有口感
入面仲有一舊非常大嘅蘿蔔
做到好林身,
又夠甜,吸埋啲牛肉湯嘅味道
令到蘿蔔更加好味鮮甜

加配嘅三粒花枝丸上面放有一些椒鹽
味道更加突出,剛剛炸起,外面仲好脆口
得三粒真係唔夠喉
但係味道調校得非常好
彈牙
L3鹽酥大雞扒$58
份量非常多
連埋啲飯一齊食,都會食多啲
餐飲加$15就可以揀一杯抹茶鮮奶綠
有好香濃嘅抹茶味,甜度仲可以自己選擇,可以微糖或者小糖有得
冰嘅份量亦都可以自己揀返,少冰或多冰又可以
只要喺張紙上面自己揀返就可以😌非常方便