2024-06-16 3760 views
觀塘有間幾特別嘅台式Cafe,入邊好似去咗一個小學嘅課室咁,佢啲餐枱就係以前小學嘅書枱,好懷舊,回想返好多以前小學嘅回憶😛 另外佢keep住都會播台灣音樂,係啲大家都好熟悉嘅歌 🎶 所以食嘢嘅時候都覺得好舒服😌 當然佢啲嘢食都好好食啦,等我推介返幾款必食嘅野食先🤭巴馬臣芝士雞扒 🐥 估唔到雞扒都可以整得咁特別,佢用咗巴馬臣芝士同埋特別嘅醬汁整嘅,本身雞扒都好厚身,食落啖啖肉,加埋調味更加開胃,呢個超推介👍蟹籽卡邦尼忌廉蘑菇意粉 🍝 意粉方面就揀咗傳統嘅卡邦尼意粉,整得比較Creamy,建議可以配埋雞扒食都幾夾㗎🤗焦糖燉蛋焙茶冰 🍨呢個甜品超特別,平時淨係食刨冰,呢個有焙茶同埋抹茶味揀,特別之處係佢上邊會有個焦糖燉蛋,入邊有好多脆脆同埋乾果,所以有唔同嘅口感,可以兩個人一齊分享做飯後甜品😋伯爵茶鮮奶 ☕️飲品方面就叫咗凍伯爵茶鮮奶,伯爵茶味好香口😍Espresso Tonic 🧉如果咖啡飲品嘅話會推介呢個tonic,飲落去甜甜酸酸幾開胃🤤

巴馬臣芝士雞扒 🐥
巴馬臣芝士雞扒

蟹籽卡邦尼忌廉蘑菇意粉 🍝
蟹籽卡邦尼忌廉蘑菇意粉

焦糖燉蛋焙茶冰 🍨
焦糖燉蛋焙茶冰

伯爵茶鮮奶 ☕️
飲品方面就叫咗凍伯爵茶鮮奶,伯爵茶味好香口😍
伯爵茶鮮奶

Espresso Tonic 🧉