2022-11-22 82 views
天氣開始涼涼地,即刻諗起打邊爐!揀左呢間台式火鍋店,由地鐵站一出行幾分鐘就到,非常方便。晚餐時間7點入座,可能時間倘早人流唔多。呢度可以自選湯底和套餐,我同朋友由於食量不大但又想食好少少,揀左美國特選極佳牛肉套餐,有7款肉任叫任食!亦有海鮮和台灣美食!除左傳統港式邊爐外,自助吧仲有大量台式地道小食,有肉鬆手抓餅、鹽酥雞、宜蘭蔥餡餅、紅燒牛肉、滷肉飯等,食落仲熱辣辣,味道絕對唔差!我吃了幾round鹽酥雞!湯底叫了桃膠土雞美人鍋,有大大隻雞髀和桃膠,絕對是真材實料!叫了美國特選極佳牛肉,油脂平佈,肉質嫩滑!而牛板腱脂肪較少,個人較喜歡。特別叫了台灣特有的手工蛋餃,外皮是蛋皮包住豬肉餡料,挺為特別!甜品方面,有難得見到的Häagen-Dazs雪糕和其他台式甜品,可以DIY台式芋圓仙草!

晚餐時間7點入座,可能時間倘早人流唔多。