2025-01-09
今次去咗一間台式吃到飽火鍋,我地揀咗鴛鴦鍋,鍋底係椰子雞鍋同卜卜蜆鍋,味道非常濃郁,椰子味帶出咗雞肉嘅鮮甜,而蜆鍋則有海鮮的鮮香,兩種鍋底都好配搭😍肉類方面選擇非常多,我地點咗羊肉卷,粟飼豬梅肉,精選牛板腱,卡樂Beef,茶美豚梅肉同埋M7牛胸腹,每一種肉都切得薄薄的,煮起來快,肉質鮮嫩🐮特別係M7牛胸腹,口感滑嫩😋仲帶雪花。唔會太膩😎豚肉香香🤓肥瘦適中👍🏻丸類方面,芝士腸、龍蝦丸同牛柏葉都係必試,特別係麻吉燒(花生味同芝麻味)真係令人驚喜,口感Q彈,非常好味。至於蔬菜方面,粟米筍、萵荀同冬瓜都新鮮,增添咗火鍋嘅健康感🙌🏻小食方面,我地點咗榴槤炸彈、台南府城蝦卷、台灣香腸同鹽酥雞,鹽酥雞外脆內嫩,真係超好食🤤E間店都主打台式飲品任飲,珍珠奶茶種類超多😍仲有其他種類嘅台式飲品🥰甜品方面有朱古力雪糕配迷你窩夫,熱辣辣嘅口感好滿足,仲有飄雪世界係綿花牛奶冰,最後仲有雪糕送🤭