2018-09-14 51 views
喺豉油街有間食台灣臭臭鍋嘅餐廳睇落好似唔錯,入邊都有好多款可以揀,又有小食同埋台式飲品火鍋除咗可以配飯或者粉絲,亦都可以加錢配滷肉飯,我哋兩個都加咗滷肉飯,滷肉味道可以再重一啲沙茶牛肉鍋,上面有牛肉片,湯底亦都好濃郁,下面有好多菜,煮到尾聲嘅時候菜給晒個湯底又幾好食另一個日式味增鍋係配豬肉片,豬肉片嘅份量都唔少,下面嘅配料同牛肉鍋差不多,個湯底其實都好夠味道另外我哋又加咗兩個小食,又真係有驚喜,特別係小香腸,外皮夠脆而且味道夠,帶有少許蒜味,真係好想再要多碟鹽酥雞扒,外皮真係好脆,雞肉不會太鞋,如果份量再多啲會更好,哈哈芝士莓莓,都係我第一次飲芝士奶蓋嘅飲品,芝士味好重,如果撈勻左佢黎飲,會更加好飲
又有小食同埋台式飲品
火鍋除咗可以配飯或者粉絲,亦都可以加錢配滷肉飯,
我哋兩個都加咗滷肉飯,滷肉味道可以再重一啲