2022-01-10 1080 views
天氣涼涼地,最啱打邊爐!今晚同同事去咗公司附近嘅”養心殿”打下邊邊😜我地一行6人,被安排坐較入嘅位置,長身6人枱,用中國風嘅木分隔開,仿如自己包箱般,私隱度幾高。不過,整體感覺有些迫,每張枱相隔位置不多。我地點咗鴛鴦鍋(麻辣同養生),手切肥牛、雪花肥牛、響鈴、手工丸併盤、蝦丸、准山麵、嘉美雞、有機玉米、生菜同-A菜。另外,仲點咗幾樣熟食,有墨魚餅、酸菜魚同炸雞軟骨。大部分食物都正常水準,反而酸菜魚同炸雞軟骨有少少驚喜!酸菜魚魚塊夠多,好滑,唔腥,好入味,下面仲有好多寬粉。而炸雞軟骨好香脆,做餐前小食最好不過。記得以前醬料比較多選擇,但依嫁只有基本的豉油、生熟蒜、蔥、辣椒、花生、芝麻,連一般打邊爐必有嘅花生醬、沙茶醬之類嘅醬料全部都冇。呢方面可能要改善下!

2021-12-20
$350 (Dinner)