2023-04-29
今日約咗朋友,喺屯門市中心搵嘢食。見到茶木,有好多唔同嘅台式食品,見到個Menu好吸引就入咗去食啦入到去店員嘅態度都好好, QR code落單可以睇清楚食物嘅圖片慢慢揀,啱晒有選擇困難症嘅朋友,就好似我同朋友咁我哋點咗啲台式小食,兩個主食,甜品,台式飲品,真係飽到好滿足食物都好快上枱,而且熱辣辣,首先嚟咗一個櫻花蝦花枝餅,配上一個甜辣醬。呢個花枝餅真係有花枝肉喺入邊,而且外脆內軟,唔使點醬都好好食一個小食又點滿足得到我哋呀,因為我哋太多心,揀咗呢個有幾款小食嘅路邊攤小食,包括有炸雞扒,台式香腸,同埋呢個最驚喜嘅包心肉丸。呢個肉丸真係爆曬汁,好好食。嚟到主食,都好有驚喜呢個烏魚子元貝手作麵,估唔到咁好食,因為本身好鍾意食卡邦尼意粉,呢個手作麵真係好creamy 好香,兩粒元貝好大粒,好彈牙肉排骨肉燥飯,雖然肉燥唔算好多,但係油香十足,排骨亦都炸得好鬆脆飲品方面,我叫咗一杯咁酸萱先芒果奶蓋,茉莉花綠茶茶底,初頭怕茶味太濃會瞓唔着,嚟到又OK喎,滿滿嘅芒果汁同埋奶蓋,真係好啱我嘅口味呢杯係朋友嘅金萱檸檬愛玉最後,叫咗一個冰淇淋拼芒果吉士可頌窩夫,窩夫好鬆煙韌,雪糕仲可以揀士多啤梨味,抹茶味同
食物都好快上枱,而且熱辣辣,首先嚟咗一個櫻花蝦花枝餅,配上一個甜辣醬。呢個花枝餅真係有花枝肉喺入邊,而且外脆內軟,唔使點醬都好好食 一個小食又點滿足得到我哋呀,因為我哋太多心,揀咗呢個有幾款小食嘅路邊攤小食,包括有 炸雞扒,台式香腸,同埋呢個最驚喜嘅包心肉丸。呢個肉丸真係爆曬汁,好好食。 嚟到主食,都好有驚喜
呢個烏魚子元貝手作麵,估唔到咁好食,因為本身好鍾意食卡邦尼意粉,呢個手作麵真係好creamy 好香,兩粒元貝好大粒,好彈牙 肉排骨肉燥飯,雖然肉燥唔算好多,但係油香十足,排骨亦都炸得好鬆脆 飲品方面,我叫咗一杯咁酸萱先芒果奶蓋,茉莉花綠茶茶底,初頭怕茶味太濃會瞓唔着,嚟到又OK喎,滿滿嘅芒果汁同埋奶蓋,真係好啱我嘅口味 呢杯係朋友嘅金萱檸檬愛玉 最後,叫咗一個冰淇淋拼芒果吉士可頌窩夫,窩夫好鬆煙韌,雪糕仲可以揀士多啤梨味,抹茶味同埋曲奇味,我哋今次揀咗士多啤梨味,食完真係好滿足