台式mix港式風味小店🇹🇼🇭🇰必食爆餡手抓餅💯老闆娘非常善良大方🫶🏻🫶🏻深得街坊歡迎🥳值得關注💛#sdm黃埔 #sdm台灣菜 #sdm小店 #sdm外賣 🥡 💎燒味風味手抓餅 $33必食💯💯 (😋:8.5/10)👍🏻:其實就即係滑蛋叉燒餡🤣呢個食法都幾新穎🫶🏻第一次喺手肘餅入邊食叉燒🤭🤭呢個係超足料😍分量超多😚入邊啲餸係多到每一啖都流晒出嚟💯💯而且個手抓餅外皮非常脆!高質!🥳👎🏿:冇。💎 台灣古早風味手抓餅 $33值得一試✅ (😋:7.5/10)👍🏻:即係芋泥加肉鬆餡,雖然係咸咸甜甜嘅配撘💕不過幾好食架都,呢排坊間都越來越多呢個味出現🥳🥳今次呢個肉鬆味比較突出,芋泥味就唔太食到🤔口覺就會比較乾身,餡料乾身嘅好處就係唔會令到手抓餅嗰皮淋咗🤭🤭👎🏿:芋泥可以再多啲,唔夠爆餡感覺🤣💎 台式滷肉飯配鹽酥雞 $48正正常常✅(😋:6.9/10)👍🏻:分量超多,勁大碗飯,多到完全食唔晒😂女仔嘅話可以係兩個share嘅份量,飯盒實物個圓周係大過一隻手板🖐🏻鹽酥雞份量都幾多,有差唔多10件雞粒,味道都唔錯😬👎🏿:太少滷肉(得4,5粒?)醬汁都太少,完全唔夠撈飯🥹㊙️DIY甜品配搭時間🤭所有芋圓、仙草等等
#sdm黃埔 #sdm台灣菜 #sdm小店
#sdm外賣 🥡

💎燒味風味手抓餅 $33
必食💯💯 (😋:8.5/10)
👎🏿:冇。

💎 台灣古早風味手抓餅 $33
值得一試✅ (😋:7.5/10)
👎🏿:芋泥可以再多啲,唔夠爆餡感覺🤣

💎 台式滷肉飯配鹽酥雞 $48
正正常常✅(😋:6.9/10)
👎🏿:太少滷肉(得4,5粒?)醬汁都太少,完全唔夠撈飯🥹

㊙️DIY甜品配搭時間🤭所有芋圓、仙草等等嘅配料都可以任配任擇,自己鍾意食咩就落咩🍮🍡🍦(當然都可以擇set好晒嗰啲啦😂)
㊙️仲有呢一個外賣桶裝設計🥡我覺得好特別🥳仲幾靚添!而且份量嚟講都算多嘅,可以夠兩個人少少地share做飯後甜品😬當然一人一個會更加滿足啦😛

💎 甜品:花香四溢 $25
可以一試⭕️✅ (😋:7.2/10)
👍🏻:一打開已經超濃桂花香味🌸🌼!鍾意花香味嘅你一定唔可以錯過😚😚😚
呢個入邊有雙色寒天晶球+薏米+桂花花釀,而嗰甜品底我揀咗檸檬愛玉🍋檸檬愛玉比我想像中硬啲,冇仙草嗰啲咁滑咁軟,不過味道可以的😬呢隻我出面未食過🤣比較特別
$25💯好平‼️
👎🏿:冇。

💎 甜品:Q彈相聚 $25
一般👌🏻(😋:5.6/10)
👍🏻:呢個入邊有三色芋圓+珍珠+ 雙色寒天晶球,而嗰甜品底我揀咗仙草凍🍮配黑糖蜜。
味道來講嗰個人覺得比較甜,可能黑糖物嘅份量可以少啲,等啲仙草凍嘅甘味可以出啲🤣🫶🏻
$25💯好平‼️
👎🏿:芋圓❌完全黐埋一嚿咁,唔知係咪因為太滿啦,壓到變咗一堆粉,三隻色嘅芋圓都黐埋一齊 👉🏻👈🏻唔好食呢🥹(不過我見其他人comment唔錯的🥲下次再試下)

㊙️老闆娘係附近小食店的前股東再開嘅,但佢好有人情味🥰都想保留上手的海南雞飯(前身係泰王海南雞),所以雖然轉咗做台式店🇹🇼但係都依然仲有海南雞飯賣嘅保留該配方,還於衛生方面作出改善!💕人情味Max💯💯

環境:5.5/10 (位置有啲難搵,好隱蔽,係紅磡廣場旁邊的橫街中,主打外賣,亦有枱可以坐的)
服務:7.5/10
價錢:人均約$50
性價比:8/10

📍 擇膳而行 (紅磡)
紅磡馬頭圍道37-39號紅磡廣場地下5A號舖

#旺角美食 #旺角Cafe #旺角打卡cafe #旺角樓上cafe #旺角好去處 #旺角黃店 #旺角甜品 #旺角 #香港美食 #香港 #香港小店 #香港黃店 #黃埔美食 #黃埔美食推介 #黃埔美食坊 #黃埔美食地圖 #擇膳而行 #手抓餅 #香港台式小食店
台灣古早風味手抓餅 $33
燒味風味手抓餅 $33