2021-02-22 19 views
Caca成日都會去中環影吓靚相,周圍搵吓好野食,今次就黎到呢間專門做台灣養生藥膳湯麵嘅中環隱世小店🥰😋是日caca精心挑選:🥢香辣湯花枝丸拼白菜豬肉餃米線藥善湯完全唔會覺得有藥材苦味,令我想飲完一啖又一啖嘅香甜味,原來係黎自雲耳、龍眼、紅棗、杞子。花枝丸內真係有一粒粒八爪魚🐙,所以口感特別豐富,超級正!🥢香辣藥膳牛肉湯手工麵濃郁牛味嘅湯底,完全係黎自香濃嘅牛肉餚制,牛肉好淋身,好似係台灣食過味道呀🥰仲有好重要嘅白蘿蔔超入味,無渣,夠甜,而手工麵亦好Q彈!🥢上湯手作牛丸粒粒大顆,咬落去實在好彈牙,一樣牛味濃郁。🍹自家制桂花烏龍冷泡茶食完咁豐富嘅藥膳,飲茶最好不過!配合特制瓶子,令清香茶味一直保存,仲可以自攜帶走喔!

😋是日caca精心挑選:
🥢香辣湯花枝丸拼白菜豬肉餃米線

🥢香辣藥膳牛肉湯手工麵

🥢上湯手作牛丸
粒粒大顆,咬落去實在好彈牙,一樣牛味濃郁。
🍹自家制桂花烏龍冷泡茶
2021-02-20
$100 (Lunch)
  • 自家製桂花烏龍冷泡茶
  • 香辣藥膳牛肉湯手工麵