2023-07-20 132 views
同朋友係銅鑼灣行完街街要搵啲野醫肚 行行下就見到呢個套餐幾抵食就試下佢!-燈籠飽飽二人餐 $208呢個餐係包左招牌燈籠滷味+地道夜市小吃+一款人氣台式小吃+餐後甜點+兩杯台式特色飲料首先招牌燈籠滷味佢係包左6款精選滷味(蜂巢牛肚、豬耳、百頁豆腐、麻吉燒、白蘿蔔同埋黑木耳)菜就有椰菜花/唐生菜/通菜三款可以揀~麵亦都有四款可以揀 包括台灣王子麵、冬粉、米線同埋需要加錢嘅手工烏冬咁我同朋友就揀左唐生菜同埋冬粉 滷味全部都好份味!個人特別鐘意百頁豆腐 唔係度度有得食比較特別 同埋唔係一咬就爛哂有啲口感幾得意😆地道夜市小吃就係4隻聲稱係師大秘傳嘅滷雞翼 咁味道都唔錯係好入味嘅滷水雞翼!(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)人氣台式小吃就係四選一嘅 咁佢有細碗嘅燈籠古早滷肉飯/甘梅香脆地瓜條/起司麻薯/shake shake 海苔鹽酥雞可以揀 我同朋友就揀左shake shake鹽酥雞 個人認真鹽左啲 不過鹽酥雞咸係正常嘅🤣🤣餐後甜點方面係九份經典芋圓 雖然係跟餐嘅 但係都好唔錯幾足料!都幾多芋圓同埋好多紅豆 不過芋圓唔算特別煙韌~台式飲品就有幾種可以揀 茉香綠茶/古早冬瓜茶/古早台灣紅茶/蜂蜜荔枝紅茶/台味奶茶/
燈籠飽飽二人餐 $208

台式飲品就有幾種可以揀 茉香綠茶/古早冬瓜茶/古早台灣紅茶/蜂蜜荔枝紅茶/台味奶茶/柚子綠茶/茉香奶綠(可自選冰同甜度)
我同朋友就揀左蜂蜜荔枝紅茶&柚子綠茶 就係正正常常嘅味道🤣
2023-06-17
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner