2023-05-25
平時都幾鍾意食台灣菜,見到未試過嘅餐廳都會想試下~ 呢日去咗試老厝邊,個名幾特別,原來台語嘅意思係老鄰居。餐廳環境幾有台灣古早味,幾舒適。Menu選擇都唔少,牛肉麵、便當、滷肉飯、蛋餅、小吃、炸物、涼菜,應有盡有!飲品仲有一大頁紙。🧀超濃芋泥起司蛋餅 $42好鍾意食蛋餅!呢款蛋餅超爆芝呀!好正🤤 芋泥都好多!仲有肉鬆,整體好軟綿綿又帶點蛋餅嘅煙韌,好好食!想濃味啲,可以沾下醬汁食。平時好怕太甜嘅蛋餅,呢款芋泥甜度啱啱好,推介🌟🍜半筋半肉蔥油乾拌麵 $76點都要試下牛肉麵嘅😂 見到有蔥油乾拌麵,咁就試下啦~ 牛肉超軟腍、牛筋超腍多膠質!蔥油拌麵麵質稍為腍咗啲,因為我鍾意煙韌啲嘅麵🤣 有兩條小棠菜,仲有一舊好腍嘅蘿蔔,整體幾好食!🦑海陸炸物拼盤 $80有鹽酥雞、魷魚、花枝丸、甜不辣、四季豆同玉米筍,好豐富!份量好多,食得到咁多炸物先好叫呀😂 如果只想食其中一啲,可以散叫~ 炸物都好香口唔乾,唔會好鹹,最鍾意食甜不辣,好煙韌!鹹酥雞都唔錯,入面仲有肉汁!🍋蜂蜜檸檬愛玉 $24唔記得叫少甜,但都唔會太甜喎!有好多愛玉,好Q彈😋最推介呢度嘅爆芝芋泥蛋餅!必叫呀!我覺得係我食過最好食嘅芋泥蛋餅👍🏻
唔記得叫少甜,但都唔會太甜喎!有好多愛玉,好Q彈😋