2020-08-18 31 views
心思思想食台灣小食,見到呢間台北巷弄有好多小食,仲有齊賣飛佛嘅地瓜條、台灣香腸同芋圓,考慮咗一秒就決定要食晒佢地🤤 . 台灣香腸 配有幾片生蒜,聽講呢個係台灣正宗嘅食法,不過生蒜唔係我杯茶,我都係專注食香腸啦! 香腸外皮脆口,食落肥瘦適中,有油香,我一直念念不忘就係呢個味道喇🤤 .炸地瓜條 睇外表平平無奇,食落至知有驚喜,每條地瓜條都好香甜,又帶少少甘梅粉嘅酸甜味,輕輕鬆鬆就食晒一份🤤 .鮮草凍椰果手工芋圓鍾意食芋圓除咗因為煙韌嘅口感,同時係因為見到呢個色彩繽紛嘅配搭覺得好療癒,而且台北巷弄呢個芋圓甜度啱啱好,推介推介👍🏼👍🏼

炸地瓜條

鮮草凍椰果手工芋圓