2022-11-11 18 views
哥哥添飯妹妹泡茶今日老婆接我收工,見到附近有間唔錯嘅台灣嘢,又近車站當然係要試吓食完再返屋企休息吓啦,佢哋嘅裝修到非常之簡約清新風岩鹽鹹豬肉平皮蛋醬山菜包見到菜單上有咁特色嘅菜式,當然要點下試吓,佢哋嘅份量都幾大,見到鹹豬肉放咗喺岩鹽板上,令到鹹豬肉唔會剩係得鹹味,仲有岩鹽嘅香味,另外配咗皮蛋像食嘅話,一開始以為非常之鹹,點知配上台式包,有幾好食,層次感十足椒麻脆炸雞拼滷肉飯另外非常推介,依個炸雞平滷肉飯,因為佢哋嘅炸雞,椒麻味十足而且上菜時候仲係熱辣辣卜卜脆桂花甘香柚子鐵觀音桂花配上柚子,嘅鐵觀音,飲落去有柚子嘅酸香味都有桂花嘅甜,而且佢哋成杯非常之大杯,打卡必選乳酪芝芝巨峰另外我就叫咗杯吱吱颶風試吓,打碎咗嘅巨峰冰沙好好味😋混一式綜合手工芋圓食完正餐當然要試吓甜品啦,老婆就掉咗呢部混一色嘅手工會員,佢哋除咗有愛玉芋圓仲有好多其他嘅配料,食落去10分滿足,是鎮店之寶芒芒甘露芋圓豆花配另外,店員推介嘅芒芒甘露,有楊枝甘露嘅味道,再配上豆花好好食佢哋嘅價錢同埋環境都非常之高質,絕對係性價比高嘅餐廳之選#kaygorfoodie #hkig #hkfoodie #foodiehk #hki
哥哥添飯妹妹泡茶

岩鹽鹹豬肉平皮蛋醬山菜包

椒麻脆炸雞拼滷肉飯

桂花甘香柚子鐵觀音

乳酪芝芝巨峰
另外我就叫咗杯吱吱颶風試吓,打碎咗嘅巨峰冰沙好好味😋

混一式綜合手工芋圓

芒芒甘露芋圓豆花配

佢哋嘅價錢同埋環境都非常之高質,絕對係性價比高嘅餐廳之選

#kaygorfoodie #hkig #hkfoodie #foodiehk #hkigers #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkcatering #hkboy #followforfollowback #likeforlikes #like #instalike #likesforlike #likeforfollow #likelike #liketime #likelikelike #likes