2023-04-09
之前睇YouTube 見有人介紹呢間叫「哈豆」既台式餐廳,話老闆係好多年前黎香港開業,正宗台灣味,今次黎開觀塘就黎試下,一搵之下原來有兩間「哈豆」見餐牌一樣,應該係分店黎,咁於是就去左近啲嗰間,入到去發現好似同youtube 介紹嗰間唔係好同,應該係分店,都照入去。今次早去,入去既時間無咩人,所以睇唔到人地食咩做參考,咁就食返平時食台灣野會叫既:鹽酥雞乾拌麵第一個感覺係好多菜,好少見出街食野俾咁多菜,真心加分,肉燥都夠撈麵,個麵既味道同平時其他台式餐廳唔係好同,佢呢個既口感同味道都好家庭feel,有種係媽媽煮既感覺。個鹽酥雞正正常常,唔同平日咁多味粉,但感覺上都幾健康既。豆漿紅茶 少糖少冰野飲唔洗加錢既選擇唔多,飲其他要加幾蚊,我咁孤寒就梗係飲唔洗加錢。第一次飲豆漿紅茶,比想像中好味,出奇咁夾,下次叫半糖應該再正啲,始終台灣既都係比較甜。話說一晏左就好多人,要等位添,早啲去好。
鹽酥雞乾拌麵
豆漿紅茶 少糖少冰
話說一晏左就好多人,要等位添,早啲去好。